Голова Служби безпеки України Василь Грицак не виключає обміну заарештованих військових Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова на українських полонених, після винесення їм судом вироку.

"Я не виключаю такої можливості", – сказав Грицак, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, щодо цих російських військових має відбутися суд і після рішення суду буде вирішуватися їхня подальша доля.

Напередодні головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що досудове розслідування щодо бійців спецназу Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил Росії Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова завершено.

У прокуратурі уточнили, що Єрофеєва і Александрова підозрюють в організації й участі та здійсненні агресивної війни, військового конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї та боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України та інших тяжких наслідків.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Читайте також: СБУ затримала трьох диверсантів, яких координував ватажок "Оплоту"

Матіос також повідомив, що обвинувальний акт щодо Єрофеєва і Александрова буде передано у суд найближчого тижня, прокуратура проситиме суд про "максимальну санкцію" для цих російських військовослужбовців.

У травні цього року в Луганській області були затримані російські військові Євген Єрофеєв й Олександр Александров. Вони називають себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.