В українському парламенті почався процес перегляду голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації. Інцііатором виступила фракція "Самопоміч".

Про це заявив глава фракції Олег Березюк в кулуарах Верховної Ради, передає "Новий Регіон".

Потрібно зібрати 150 голосів для початку процедури повернення на первинний етап внесення змін до Конституції.

"Багато депутатів, які проголосували за внесення змін до Конституції, кажуть, що не будуть голосувати. Тому необхідних 300 голосів у другому читанні не буде", - упевнений Березюк.

У цій ситуації, на його думку, є вихід, щоб повернути розгляд змін до Конституції, за яким пішов вихід Радикальної партії Олега Ляшка з коаліції, на початковий етап.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

"Потрібно зібрати 150 голосів і повернутися до першого читання, тобто почати заново. Це прекрасне, гарне гідна пропозиція для того, щоб залучити людей. Ми про це говоримо", - зазначив Березюк.

Читайте також: Українці збирають підписи за призначення Саакашвілі прем'єром

Цей процес, на його думку, почнеться якомога швидше.

Глава фракції вважає, що окремі пункти законопроекту про внесення змін до Конституції, зокрема, в частині особливого порядку самоврядування в Луганської та Донецької областей, посилення позицій префектів на місцях, а значить президентської вертикалі влади, - не відповідають демократичним європейським нормам.

Березюк підкреслює, що цей документ потрібно доопрацювати, а за сам проект - переголосувати.