У Київській міській раді запрацювала нова система для голосування "Рада-4 Київ".

Про це повідомляється на сайті Київради.

Для участі в голосуванні депутатам необхідно одночасно задіяти дві руки: палець лівої руки повинен натискати на сенсорну кнопку, а палець правої - на кнопки голосування "за", "проти" або "утриматися" і тримати ці дві кнопки протягом всього голосування для зарахування голосу - 10 секунд. Таким чином проголосувати за іншого депутата буде фізично неможливо.

"Рада-4" передбачає замість старого екрану планшет, на якому можна буде ознайомитися з порядком денним, документами і записатися на виступ.

В системі "Рада-4" заборонений доступ до Інтернет, крім сервісу "ЛігаЗакон".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Читайте також: "Опаздантів" Київради карає рожева свинка (фото)

"Раду-3" пошкодили під час Євромайдану, коли будівлю Київради зайняли протестувальники. Нова київська влада вирішила систему не ремонтувати, а закупити нову.

Нагадаємо. що 31 жовтня Секретаріат Київради уклав угоду з НТТОВ "Рада" на розробку та впровадження системи інформаційного забезпечення депутатів Київської міської ради в залі пленарних засідань "Рада-4 Київ". Вартість угоди склала 12, 97 млн грн.