30 вересня у Люксембурзі повинне відбутися відкрите слухання за позовом екc-прем'єра Миколи Азapoвa в Раду ЄС. Повідомлення про це знаходиться у базі даних суду, пише Європейська правда.

Як наголошується, позов Азapoвa стане другою скаргою українських чиновників, який буде розглянутий Судом ЄС. Першим став позов Андрія Пopтнoвa, але рішення у справі Пopтнoвa доки не винесено.

За даними видання, рішення по Азapoву, навіть якщо його позов буде задоволений, не відмінить санкції, введені проти нього.

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти Росії на шість місяців

"Річ у тому, що даний позов стосується санкцій, упроваджених в 2014 році. До того ж, зараз діє інше рішення ЄС про санкції, введені у 2015 році. Його Азapoв оскаржив окремо, але дата слухань не призначена і напевно не буде призначена до кінця цього року", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадуємо, що у березні минулого року Євросоюз опублікував список санкцій підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів в Україні. До нього увійшли усунений від влади президент Віктор Янукович, екc-голова адміністрації голови держави Андрій Клюєв і ще 16 українських чиновників і бізнесменів. Їх статки були заморожені на території ЄС.