Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ направить 700 спостерігачів на місцеві вибори в Україні. Вони пройдуть 25 жовтня цього року.

Про це в четвер повідомила офіційний представник Міністерства зовнішніх справ Мар'яна Беца.

"На запрошення України Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ і конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи ухвалили рішення направити до України такі наглядові місії", - зазначила вона.

В Київ, за її словами, 31 серпня прибула передова група Бюро з демократичних інститутів ОБСЄ. Їх мета – підготовка до розгортання місії зі спостереження за черговими місцевими виборами.

Представник МЗС зазначила, що ОБСЄ планує направити 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів. Також Беца заявила, що Бюро конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи вирішило сформувати місію спостерігачів, яка буде перебувати в Україні з 22 по 26 жовтня.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Мустафа Найєм заговорив про дострокові вибори Ради

Вона додала, що Європейський парламент також вирішує питання про направлення своїх спостерігачів.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія оголосила про офіційний початок виборчого процесу чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів з 5 вересня.