Представник України в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі вважає, що перші Мінські угоди сприяли деескалації військових дій. Пише "Інтерфакс-Україна".

"Щоб об'єктивно оцінити значення Тристоронньої контактної групи і перших Мінських угод, досить згадати ситуацію кінця літа 2014 р Насамперед, це Іловайська трагедія, після якої у нас досі рахують втрати", - розповів другий президент України, даючи оцінку необхідності створення і значущості роботи контактної групи.

У цьому контексті він висловив переконання: "Без Мінська-1 ми б втратили набагато більше і території, і людей".

Читайте також: Угоду про відведення зброї до 100 мм можуть підписати 8 вересня – речниця Кучми

Кучма з жалем відзначив, що деякі політики, розмірковуючи на цю тему, "зайнялися відвертою підміною понять і фактів".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"А найбільш завзяті "ура-патріоти" договорилися до того, що "якби не Мінські домовленості, то Україна давно б звільнила Донбас". Вони, напевно, забули, в яких умовах підписувалися і "Мінськ-1" і "Мінськ-2", забули про Іловайськ, про Дебальцеве", - сказав представник України у тристоронній контактній групі.

"Саме завдяки Мінським угодами вдалося зупинити ескалацію війни з непередбачуваними наслідками", - підсумував Кучма.