Консультативна місія Європейського союзу направляє команди нагляду в центри тестування для забезпечення відкритого та прозорого відбору прокурорів.

Про це заявив керівник адміністративного апарату консультаційного компонента з питань юстиції Консультативної місії ЄС Роберт Бойєр, передає прес-служба місії.

"Консультативна місія Європейського Союзу є рішучим прихильником реформи прокуратури. Ми працювали разом з Генеральною прокуратурою у розробці процедури тестування, яке стартує завтра в 5 центрах по всій Україні. Для того щоб гарантувати, що кожен кандидат отримає справедливий шанс, і що процес дійсно буде відкритим і прозорим, відповідно до узгодженого правилами, Місія спільно з Генеральною прокуратурою та неурядовою організацією ОПОРА направлять команди нагляду в усі центри тестування ", - заявив Бойєр.

Читайте також: Набір в новий спецназ почнуть у листопаді – Аваков

Нагадаємо, з 5 вересня розпочався конкурсний відбір місцевих прокурорів. Перший етап відкритого чотирирівневого відбору присвятили знанням законодавчої бази. Тестування кандидатів на посади прокурорів на місцях пройде в п'яти містах до 13 вересня.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще