Зміни до Конституції в частині введення особливостей місцевого самоврядування деяких районів Донецької та Луганської областей потрібні для збільшення тиску світових санкцій на Росію.

Про таке заявив лідер фракції "БПП" Юрій Луценко.

Луценко звернув увагу на те, що відразу після голосування 31 серпня нові санкції проти Росії ввели США, а також ЄС погодив їх продовження з 15 вересня 2015-го до 15 березня 2016 року.

"Запис про особливий порядок на Донбасі (який, до речі, не діє) ... є ціною продовження санкцій проти Путіна", - сказав він.

Він також наголосив, прийняття поправок та дотримання Мінських домовленостей є платформою для США та ЄС аби продовжували підтримувати і посилювати економічні санкції до РФ. Луценко повідомив, що після голосування у червні в першому читанні закону про зміни до Конституції Київ відвідала делегація ЄС на чолі з Емілем Броком, який сказав, що українські політики у своїй країні можуть діяти як вони вважатимуть за потрібне.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Але якщо Україна виходить з Мінських угод, то у нас немає жодного аргументу продовжувати економічні санкції", - передав Луценко розмову з Броком.

"Мінські угоди. Ми знаємо, що Путін їх не виконає. Але вони нам потрібні, щоб невиконання їх Путіним дало можливість вводити санкції. Це другий фронт, який нам потрібен", - додав Луценко.

Читайте також: Колишніх нардепів "Самопомочі" викликали на допит до ГПУ

Нагадаємо, що 31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії.

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонерів і бійців Нацгвардії. У прокуратурі повідомили, що постраждали 150 людей.