Президент Польщі Анджей Дуда назвав чотири проблеми, які зараз найбільше загрожують Європі.

"Це демографічна криза, криза єврозони, імміграційна криза, а також небезпечна маргіналізація війни в Україні та російської агресії", - заявив він під час відкриття XXV Економічного форуму в Криниці, передає Польське радіо.

Президент Польщі вважає, що Мінські домовленості, підписані у лютому цього року, мали свій позитивний вплив на залагодження української кризи, проте не принесли довготривалого миру.

"Конфлікт в Україні має закінчитися довготривалим миром, а не замороженням. А тривалий мир має означати повернення до міжнародно визнаних кордонів", - відзначив Дуда.

Читайте також: Розпочалася зустріч тристоронньої контактної групи в Мінську

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Польський президент в черговий раз заявив про бажання Польщі активніше взяти участь у врегулюванні ситуації на Донбасі.

Дуда підкреслив, що Мінські домовленості не виконуються у повному обсязі і навряд чи будуть виконуватись, тому вже зараз варто задуматися, що Європа може запропонувати Києву після 31 грудня, домовленості втратять силу.