Слідчий комітет Російської федерації порушив кримінальні справи про застосування заборонених методів ведення війни та геноцид щодо високопоставлених українських військовослужбовців.

Про це розповіли у прес-службі російського відомства.

Порушили справи проти Міністра оборони України, начальника Генштабу, командира Сухопутних військ і командувача Нацгвардією.

Читайте також: Ляшко викликав Порошенка на публічні дебати

"Підставою для порушення справ стали обстріли території самопроголошеної Донецької народної республіки з 31 травня по 1 вересня цього року, в результаті яких загинули 45 осіб, поранено понад 160", - сказав представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Згідно з інформацією, порушили кримінальні справи також стосовно депутата Верховної ради Олега Ляшка та інших осіб з числа бійців батальйону "Азов" про викрадення людини, катування, застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

Нагадаємо, нещодавно лідер Радикальної партії Олег Ляшко, чиї прибічники брали участь у мітингу під стінами ВР 31 серпня, заявив, що покладає відповідальність за провокацію у сутичках із використанням гранати, на владу.