Донецьк і Луганськ готові провести місцеві вибори на основі законодавства України і в присутності спостерігачів ОБСЄ.

Про це заявив Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає ТАСС.

"Перша умова підготовки виборів на Донбасі - прямі консультації та узгодження модальностей проведення цих виборів. Донецьк і Луганськ готові проводити їх на основі українського закону, готові, щоб спостерігачі ОБСЄ отримали право моніторити цей процес", - зазначив він.

Проте, за словами російського міністра, бойовики хочуть домовлятися про вибори "в консультаціях з українською владою".

Читайте також: Терористи вимагали у Мінську залишити висоти навколо Маріуполя

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Лавров також зазначив, що зустріч глав Міністерств закордонних справ країн "нормандської четвірки" буде присвячена політичній частині мінських угод. Вона запланована на 12 вересня.

Раніше Лавров поскаржився представникам Північного і Південного Судану, що влада України не призначила місцеві вибори на окупованій бойовиками частини Донбасу.

Нагадаємо, місія бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини не спостерігатиме за проведенням виборів у так званих "ДНР" та "ЛНР", оскільки вони не є державами-членами ОБСЄ.