Відомий американський економіст, засновник теорії "економіки пропозиції" Артур Лаффер став радником міністра фінансів Наталії Яресько з податкових питань. Про це повідомляє Мінфін.

Лаффер навчався в Єльському університеті, є доктором філософії у Стенфордському університеті, професором Університету Південної Кароліни та Чиказького університету. Він є автором широко відомої теорії залежності державних доходів від середнього рівня податкових ставок у країні ("крива Лаффера").

Свого часу Лаффер був економічним радником президента США Рональда Рейгана та прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер.

У міністерстві повідомили, що Лаффер надаватиме Яресько консультації з питань здійснення в Україні податкової реформи, що дозволить створити прозору, ефективну податкову систему, яка стимулюватиме інвестиції, економічне зростання та створення робочих місць в Україні.

Читайте також: Для розвитку економіки грошей ЄС і США замало - Яресько

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

У відомстві вважають, що це покращить якість надання державних послуг для бізнесу, і тим самим надасть потужний поштовх для сталого зростання економіки України.

Нагадаємо, у Міністерстві фінансів продовжують залучати до співпраці відомих міжнародних експертів. Зокрема, до команди Мінфіну у статусі радників міністра та заступників міністра уже приєднались колишній заступник прем'єр-міністра і міністра фінансів Словаччини Іван Міклош, міжнародні економісти та експерти Кріс Вейлс і Роберт Конрад.