Країни Європи через кризу з мігрантами забули про ситуацію в Україні.

Про це заявив президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес, передає DW.

Він додав, що занепокоєний такою ситуацією і закликав Європу та НАТО до єдності перед агресією Росії та проблемою потоку мігрантів.

Президент зазначив, що у минулому році однією з головних проблем для Естонії була ситуація навколо Криму, малайзійського Boeing та бойові дії на Донбасі. За цей рік ситуація в Україні не зазнала істотних змін, але більшість країн Європи забули про українські проблеми на фоні кризи з мігрантами.

Нинішній потік нелегалів Ільвес порівняв з переселенням народів, що відбулося востаннє "тисячу і півтори тисячі років тому".

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

"Про це попереджали роками і сьогодні, я боюся, воно відбулося", - наголосив він.

Читайте також: Прикордонники Угорщини перекрили кордон з Сербією (відео)

Ільвес сам родом із сім'ї, яка втекла від Червоної армії в 1944 році до Швеції. Він до останнього часу не міг усвідомити ту травму, яку могла залишити втеча зі свого будинку і поїздка в невеликому човні через море.

Зараз, за його словами, коли під тиском виявилася вся Європа, не треба сподіватися, що Естонія зможе бути осторонь ситуації. Він додав, що його країна має "надавати допомогу і підтримку спів'європейцям".

Ільвес наголосив, що у ситуації з напливом мігрантів, вирішенням проблеми може стати сильна, єдина і діяльна Європа.