Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко виступає за те, щоб пленарні засідання Верховної Ради не проводили аж до початку місцевих виборів 25 жовтня.

Про це він у вівторок заявив, коментуючи низку невдалих голосувань у парламенті, передає "Українська правда".

"Я вважаю, що парламенту необхідно припинити роботу в пленарному режимі до місцевих виборів", - зазначив він.

Голова фракції додав, що або коаліція почне працювати, або Рада має перейти в режим комітетів.

Луценко вважає, що на розгляд парламенту необхідно внести законопроекти, які мають підтримку у більшості фракцій коаліції.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

"Якщо якийсь закон не має підтримки однієї або двох фракцій коаліції, його мають зняти. Повинно виносити речі, які нас об'єднують", – наголосив Луценко.

Читайте також: Депутат Котвіцький згадав про незадекларований мільярд гривень

Крім того, він закликав голову "Батьківщини" Юлію Тимошенко взяти на себе функції координатора коаліції і "три місяці працювати на цій важкій, але необхідній посаді".

Коаліція, за його словами, повинна мобілізуватися та приймати найважливіші закони. Серед яких, реформа судової та правоохоронної систем.

Нагадаємо, у вівторок Рада не змогла звільнити Валерія Вощевського з посади віце-прем'єр-міністра. Він написав заяву про відставку за власним бажанням. Причина - перехід Радикальної партії, членом якої він є, в опозицію.