Керівник групи підтримки України при Єврокомісії Петер Балаш заявив, що незважаючи на позитивні наміри українського уряду, процес реформ відбувається у складних умовах, а корупція, як і раніше, поширена. Про це він сказав на засіданні комітету асоціації ЄС-Україна у Брюсселі, пише Deutsche Welle.

За його словами, ЄС розраховує на активізацію дій по трьох пунктах: по-перше, найближчим часом має розпочати роботу антикорупційне бюро; по-друге, необхідно налагодити діяльність агентства з попередження корупції, глава якого поки що не визначений; по-третє, має бути призначений спеціальний антикорупційний прокурор.

Читайте також: Ситник повідомив, що стримує роботу Антикорупційного бюро

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) - новий державний правоохоронний орган, створений на початку 2015 року. Директором НАБУ призначений Артем Ситник. Перші 25 детективів НАБУ принесли присягу на вірність Україні, однак почати повноцінну роботу бюро поки не може.

Раніше директор НАБУ зазначав, що бюро розпочне розслідування у жовтні.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще