Генпрокуратура України найближчим часом оголосить про підозру колишньому керівнику Державної службі України з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському та його заступнику Василю Стоєцькому.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Євген Кожухівський, передає УНН.

"На даний час повідомлення про підозру знаходиться на погодженні у Генеральній прокуратурі України. Після погодження повідомлення про підозру заплановано вручити підозрюваним у найкоротший термін",- повідомив Кожухівський

Він наголосив, що у зв'язку із спекуляціями, які на даний час відбувається навколо досудового розслідування кримінального провадження за підозрою колишніх очільників ДСНС України Сергія Бочковського та Василя Стоєцького, слідством прийняте рішення проінформувати громадськість про те, що у ході досудового розслідування встановлено додаткові епізоди злочинної діяльності екс-керівників ДСНС.

"Кримінальне провадження, по епізодах пов'язаних з розкраданням бюджетних коштів заплановано виділити в окреме провадження оскільки по ньому направлено ряд запитів про надання правової допомоги правоохоронних органів іноземних держав. А саме Кіпру, Латвії та Белізу. Це пов'язане з тим, що вилучені документи вказують на те, що підприємство яке використовувалась при розкраданні державних коштів зареєстровані в цих країнах", - додав він.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Читайте також: У Фіскальній службі виявили 69 хабарників

Кожуховський також повідомив, що Бочковський може бути покараний на строк до 12 років позбавлення волі.

"Мова йде про тяжке кримінальне правопорушення, за яким передбачено покарання до 12 років. Термін покарання буде визначено судом. На даний час Бочковському та Стоєцькому обрано запобіжний захід у вигляді застави розмірі 1 мільйон 280 тисяч гривень. На підозрюваних покладено обов'язок не залишати територію України. А також не відлучатись з місця постійного проживання без дозволу слідчого і суду", - нагадав Кожухівський.

За його словами, досудове розслідування триває вже близько дев'яти місяців.

"Я вважаю, що це не є великі строки для проведення досудового розслідування", -додав Кожухівський.

Нагадаємо, колишнього керівника ДСНС України Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького затримали 25 березня на засіданні Кабінету міністрів.

Їм інкримінують організацію корупційної схеми щодо закупівлі палива за завищеною ціною.

Печерський районний суд Києва продовжив до 26 вересня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишньому голові ДСНС Сергію Бочковському та його заступнику Василю Стоєцькому.