З початку 2015 року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України відкрито 69 кримінальних проваджень за фактами хабарництва з боку співробітників служби.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Згідно з інформацією, тільки в період з травня по вересень поточного року зафіксовано подібних 36 випадків. При цьому з початку року у чиновників відомства було вилучено готівкових коштів на суму понад 1,2 млн гривень.

"Так, наприкінці серпня на "гарячому" затримано групу керівників і працівників Індустріальної ОДПІ м.Харкова ГУ ДФС в Харківській області за вимагання та отримання хабара в розмірі 50 тис. гривень. За результатами перевірки одного з підприємств області, заступник начальника Індустріальної ОДПІ, начальник управління і ревізор-інспектор цієї інспекції, почали вимагати з підприємства за невідображення в акті перевірки виявлених порушень неправомірну вигоду в розмірі 10% від суми штрафу - 50 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Суд заарештував главу Держцентру зайнятості

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім того, у Черкаській області затриманий старший оперуповноважений відділу з особливо важливих справ (сектор викриття кримінальних правопорушень у митній сфері), який отримав неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. гривень за непроведення перевірки та непритягнення СГД до відповідальності.

Таким чином, правоохоронні органи відкрили 409 кримінальних проваджень за фактами вчинення посадовими особами ДФС злочинів у сфері службової діяльності.

Також за матеріалами підрозділу внутрішньої безпеки протягом цього ж періоду 31 співробітнику ДФС пред'явлено підозру у скоєнні кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності, складено 29 адміністративних протоколів за вчинення правопорушень, пов'язаних з корупцією, в результаті розгляду яких судами прийнято рішення про притягнення до адміністративної відповідальності 10 співробітників.

З початку поточного року за фактом порушення законодавства у сфері службової діяльності засуджено 11 працівників Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, 7 вересня Кабмін звільнив Костянтина Лікарчука з посади заступника голови Державної фіскальної служби. Причина звільнення - порушення присяги.