Федеральний суд Нью-Йорка відхилив позов, поданий колишнім прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко проти підприємця Дмитра Фірташа за звинуваченням у шахрайстві. Про це повідомляє BBC.

Суддя Кімба Вуд заявила, що у позовній заяві не наводиться достатньо доказів того, що Фірташ та інші відповідачі займалися відмиванням грошей на американській території.

За версією позивача, відмиті гроші йшли на хабарі з метою надання підтримки тодішньому кандидату в президенти України Віктору Януковичу.

Тимошенко стверджувала, що Фірташ, засновник і фактичний 90-відсотковий власник компанії-посередника "РосУкрЕнерго", незаконно знімав собі мільйони доларів на контрактах з купівлі-продажу природного газу та відмивав їх через фіктивні операції з нерухомістю на Манхеттені, найдорожчій частини Нью-Йорка.

Вона також заявляла, що оплачена у такий спосіб кампанія проти неї була помстою Фірташа за її газові контракти з Росією в 2009 році, які усунули посередницьку роль "РосУкрЕнерго".

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Читайте також: Масштаб української корупції викликав невдоволення в США

Нагадаємо, що Тимошенко подала позов проти Фірташа в 2011 році. Пізніше в тому ж році її засудили до семи років в'язниці за звинуваченням у зловживанні владою на посаді прем'єра у зв'язку з укладенням контрактів з Росією в 2009 році, які були визнані вкрай невигідними для України.