Сьогодні, 20 вересня 2015 року, набуває чинності другий протокол між Кабінетом міністрів України та урядом Польщі про внесення змін до угоди про правила місцевого прикордонного руху.

Відповідний протокол Кабмін затвердив 4 червня цього року, повідомляє прес-служба уряду.

Положення протоколу передбачають, що мешканці прикордонної зони отримуватимуть дозволи на спрощений перетин кордону з правом перебувати в прикордонній зоні іншої держави до 90 днів кожного разу з дати перетину.

За прийом і розгляд першої заяви доведеться заплатити 20 євро, наступні дозволи видаватимуться безкоштовно.

Згідно з протоколом, прийом документів на оформлення дозволу на місцевий прикордонний рух можуть здійснювати зовнішні постачальники послуг.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Читайте також: Українці найчастіше просять притулку в Іспанії та Польщі

Крім того, документ додає чотири українських населених пункти, на жителів яких поширюється дія угоди про правила місцевого прикордонного руху.

Нагадаємо, Україна підписала з Польщею угоду, яка регулює прикордонний рух, ще 28 березня 2008 року.