Керівництво Німеччини виступило з критикою до Російської Федерації за те, що вона не дистанціюється від планів терористів так званих Донецької і Луганської Народних Республік провести псевдовибори на окупованих територіях Донбасу без узгодження української влади.

"Засмучує той факт, що Росія досі підтримує ці плани", - заявив прес-секретар канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт, повідомляє "Радіо Свобода".

У той же час Міністерство закордонних справ Німеччини висловило надію, що "Москва використовує свій вплив, щоб сепаратисти скасували ці вибори".

Повідомлення з'явилося після того, як лідер терористів "ЛНР" Ігор Плотницкий заявив, що "місцеві вибори" на підконтрольних його групі територіях відбудуться 1 листопада.

У зовнішньополітичному відомстві заявили, що плани провести таке голосування викликають у них "серйозне занепокоєння" і будуть порушенням Мінських домовленостей.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читайте також: Путін триматиме перемир'я до нового рішення ЄС по санкціям - Більдт

Нагадаємо, що глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр попередив Україну і Росію про загрозу нового конфлікту на Донбасі. Він закликає обидві сторони конфлікту скласти зброю.