Голова Центру політичних студій та аналітики, розробник законопроекту про зміну принципу фінансування партій Віктор Таран заявив про те, що українські партії не відповідають загальноприйнятим характеристикам політичних партій, а тому не можуть вважатися такими.

Про це він сказав у прямому ефірі на "Обозревателе".

"На жаль, на сьогоднішній день ми в парламенті бачимо не політичні партії, а протооб'єднання. Простіше кажучи: ми бачимо людей, які об'єдналися під вибори, під певні гасла, і, використовуючи медіа-ресурс, зайшли в парламент. Партія характеризується наявністю трьох речей : перше - ідеологія та цінності. Ми не знаємо ідеологій жодної з парламентських партій, і вони її чітко не артикулюють. Друге, чим характеризуються політичні партії, - це стабільна електоральна база, на яку вони спираються.

Якщо ми поїдемо в Європу, там кожна партія може чітко сказати, на кого вона орієнтована: вік, соціальний стан, стать їхніх виборців. У нас цього немає. У нас майже всі партії заявляють, що вони за все хороше, проти всього поганого. І третє, що найважливіше, у них має бути програма, яку вони послідовно відстоюють ", - сказав Таран, додавши, що третьому пункту в Україні не відповідає жодна політична сила.

Читайте також: Заступником Жебрівського стала українофобка і соратниця "регіоналів"

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що Президент Петро Порошенко вважає, що Україні не потрібні 260 партій, які зареєстровані в країні станом на серпень 2015 року.