Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін сподівається на надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом у другій половині 2016 року. Про це пише РБК.

"Безвізовий режим, і це моє переконання, у наступному році буде. У нас остаточний звіт має бути 15 грудня цього року. Потім він буде розглядатися комісією, потім буде розглядатися Європейською радою, а потім запуститься процес технічного виконання. Це триватиме кілька місяців", - повідомив Клімкін.

Читайте також: Клімкін звинуватив Росію у причетності до підготовки бойовиків ІДІЛ

Глава МЗС зазначив, що для цього потрібно виконати ряд вимог Європи. Серед них він назвав поліпшення паспортного контролю на кордонах і введення внутрішніх паспортів європейського зразка у вигляді біометричних ID-карток.

За його словами, видачу нових документів планують розпочати у наступному році.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Нагадаємо, раніше Клімкін закликав Республіку Корея до спрощення візового режиму для українців і до активнішого інвестування в Україну.