Екс-президента Грузії та губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі позбавлять громадянства Грузії. Це станеться після того, як з Києва надійде офіційне підтвердження про те, що він отримав український паспорт.

Про це повідомила голова Міністерства юстиції Грузії Тея Цулукіані, передає "Інтерфакс-Україна".

"Напевно, це так, тому що на веб-сторінці пана Порошенка опубліковано рішення про присвоєння громадянства Саакашвілі. Однак потрібно виключити будь-який ризик, що громадянство поки не вступило в силу", - зазначила вона.

Одразу після отримання підтвердження, за її словами, Саакашвілі позбавлять громадянства Грузії.

Міністр наголосила, що такі правила вимагає закон і конституція країни.

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Читайте також: Український єдиноборець отримав громадянство РФ за футболку з Путіним

Зазначається, що чинний президент Грузії Георгій Маргвелашвілі назвав відмову Саакашвілі від грузинського громадянства незрозумілим вчинком і заявив про своє негативне ставлення до цього.

Нагадаємо, відносно Саакашвілі у Грузії розслідується низка кримінальних справ. Зокрема, щодо зловживання повноваженнями.

Президент України Петро Порошенко 30 травня цього року надав своєму радникові Саакашвілі українське громадянство і призначив його головою Одеської обласної держадміністрації.