Україна займається підготовкою "списку Савченко-Сенцова" щодо осіб, винних у незаконному переслідуванні громадян України, заявила речниця Міністерства закордонних справ (МЗС) Мар'яна Беца.

"Він відпрацьовується. До списку будуть внесені всі ті, хто причетний до викрадань і винесення незаконних вироків нашим громадянам", – сказала Беца на брифінгу в четвер, 24 вересня, у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому вона не уточнила, які заходи вживатимуть до фігурантів списку.

Читайте також: Міжнародна спільнота підтримала економічну блокаду Криму - МЗС

Нагадаємо, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону виніс обвинувальний вирок стосовно українського режисера Олега Сенцова у справі про підготовку терактів у Криму. За сукупністю злочинів він засуджений до 20 років колонії суворого режиму.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Крім того, суд у Донецьку Ростовської області розглядає справу народного депутата України, льотчиці Надії Савченко, яку Росія обвинувачує у вбивстві російських журналістів.