Генеральна прокуратура відмовляється боротися з корупцією всередині країни. Це призводить до зриву реформ, які проводить українська влада.

Про це повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час виступу в Одесі на фінансовому форумі, передає американське посольство на своїй сторінці у Facebook.

"Відмова Генпрокуратури успішно боротися з внутрішньою корупцією. Замість того щоб підтримувати реформи в Україні і працювати на викорінення корупції, корумповані чиновники в ГПУ роблять гірше, відкрито і агресивно підриваючи реформи", - зазначив він.

Вони, за його словами, постійно перешкоджають розслідуванню та кримінальному переслідуванню корумпованих чиновників у ГПУ.

Пайетт додав, що США високо оцінило роботу новоствореного управління в ГПУ, який очолює Давід Сакварелідзе і Віталій Касько.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: В ГПУ пояснили, чому Клюєв досі не в розшуку

"Їхні розслідування корупції у ГПУ надіслали чіткий сигнал про те, що тих, хто зловживає своїми службовими повноваженнями як обвинувачі, будуть переслідувати у судовому порядку", - сказав американський дипломат.

Пайетт закликав надати ресурси та підтримку слідчим і прокурорам, щоб успішно здійснювати судове переслідування існуючих та майбутніх справ.

Він зазначив, що недавні розслідування показали, що Генпрокуратура не тільки не підтримує розслідування корупції, а підриває діяльність прокурорів, які працюють у справах про корупцію.