Колишній президент України Віктор Ющенко розповів про своє ставлення до української політики та війни з Росією. На його думку, Україна не дала адекватну оцінку діям російської влади.

В інтерв'ю виданню Апостроф Ющенко розповів про своє обурення з приводу того, що до України літають російські літаки та ходять російські потяги.

"Я не розумію, чому у нас безвізовий режим: з людьми, з країною, яку вони ненавидять і окупують. Я не розумію існуючої двосторонньої дипломатичної активності. Адекватну ми оцінку даємо діям агресора і окупанта? Або ми бачимо в цьому щось інше, що деморалізує націю, підриває наш патріотизм", - заявив третій президент України.

Ющенко також пригадав слова радянського письменника Іллі Еренбурга у контексті ставлення українців до Росії: "Для того, щоб перемогти ворога, його потрібно ненавидіти". На його думку, іншого шляху немає.

Читайте також: Лукашенко каратиме білорусів, які воюють в Україні

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Також екс-президент висловив незадоволення з приводу російської мови та культури у суспільстві. Він наголошує на необхідності створити виключно інтегрованої нації.