Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про необхідність створення широкого міжнародного об'єднання в підтримку миру на Донбасі та незалежності України.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ми цінуємо формат нинішнього врегулювання і внесок Німеччини та Франції. Але цей практичний інструмент повинен бути посилений широким міжнародним союзом на підтримку миру в нашому регіоні та незалежності України", – заявив він в ефірі телепередачі "10 хвилин з прем'єр-міністром" 27 вересня.

Новий великий формат солідарності повинен підтримати нинішній Мінський процес врегулювання ситуації на Донбасі, вважає прем'єр-міністр України.

"Ми потребуємо великої міжнародної зустрічі для зупинки агресії Росії, захисту України і відновлення безпеки в регіоні. У такому форматі ми бачимо участь держав Великої Сімки, Європейського Союзу, наших сусідів – від Варшави до Бухареста, наших північноєвропейських партнерів і балтійських друзів", – додав він.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Читайте також: День війни на Донбасі коштує Україні $5 мільйонів – Поршенко

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підтвердив, що в рамках Генасамблеї ООН зустрінеться з президентом США та Росії. Стосовно президента Російської Федерації Володимира Путіна, то глава держави повідомив, що зустрінеться з ним 2 жовтня в рамках "нормандського формату".