Члени контактної групи в Мінську підписали угоду про відвід гармат калібром менше 100 мм на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Такий документ підписали офіційні представники ОБСЄ, України та Росії Мартін Сайдик, Леонід Кучма, Азамат Кульмухаметов.

Дарка зазначила, що таке рішення повністю відповідає ініціативі президента Петра Порошенка, яку він озвучив в продовження Мінських домовленостей від 5 вересня 2014 року і 12 лютого 2015.

Лідери терористів самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий ще не підписали цей документ. Представники контактної групи чекають цього від них.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Україна також вимагає від окремих районів Донецької та Луганської областей негайного і беззастережного виконання цих угод як невід'ємної частини Мінських угод", - написала Оліфер.

Читайте також: У Мінську обговорюють можливість проведення виборів на Донбасі по спецзакону - ЗМІ

Нагадаємо, що прес-центр АТО фіксує використання терористами озброєння калібру менше 100 мм.

ОБСЄ не підтвердило відведення важкої техніки сепаратистами від лінії розмежування, що було вирішено на минулому засіданні контактної групи.