Міністерство закордонних справ України з глибокою стурбованістю сприйняло повідомлення про схвалення у закритому режимі Радою Федерації РФ постанови про використання російських збройних сил за межами держави.

Про це сказано у коментарі Міністерства, розміщеному на урядовому порталі.

"Аналогічне рішення Російської Федерації від 1 березня 2014 року призвело до окупації та анексії Автономної Республіки Крим та м. Севастополь та спричинило безпрецедентну безпекову кризу в Європі", - сказано у коментарі.

МЗС розглядає черговий карт-бланш на застосування збройних сил держави-агресора на тлі триваючої агресії проти України як загрозу для національної безпеки.

Читайте також: Росія вдарила не по ІДІЛ – міністр оборони Франції

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ
Показати ще

На думку українських дипломатів, цей крок підриває мирне врегулювання відповідно до Мінських домовленостей напередодні саміту у "нормандському" форматі в Парижі 2 жовтня.

Міністерство очікує від Росії публічного запевнення про відсутність будь-яких намірів щодо подальшого використання армії проти України, послідовного виконання зобов'язань за Мінськими домовленостями та негайного виведення власних збройних сил з української території.