Електронна петиція до президента Петра Порошенка з приводу покарань для депутатів, які прогулюють засідання Верховної Ради, набрала необхідну кількість голосів.

Як повідомляє офіційний сайт глави держави, петиція набрала 25 тисяч 107 голосів. Теперь президент вимушений її розглянути та відповісти.

Її автором є Володимир Мельник. Він запропонував позбавляти депутатів мандата за три прогули.

"Всі народні депутати обрані народом і вони повинні працювати кожен день для законотворчості! За пропуски пленарних засідань депутати повинні бути максимально покарані! Якщо всі будуть сидіти на своїх місцях, не буде ніякого кнопкодавства", — написав він.

Водночас варто зауважити, що у Порошенка мало повноважень для реалізації вимоги петиції — він лише може запропонувати внести відповідні зміни до Конституції, але останнє слово залишиться за парламентом.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Читайте також: На сайті Порошенка почався збір підписів за легалізацію батальйону "Крим"

Нагадаємо, що раніше три петиції набрали необхідну кількість голосів для розгляду президентом.