Політичні експерти вважають, що передвиборна програма багатьма кандидатами сприймається, як формальність. Вони часто повторюють одні й ті ж популістські гасла і, найчастіше, навіть без прив'язки до проблем мешканців конкретного регіону.

При цьому політологи зазначають, що, наприклад, найцікавіші передвиборні програми у Києві у чинного мера Києва Віталія Кличка та лідера партії "Рух за реформи" Сергія Думчева.

"На жаль, переважна більшість політичних партій, які представлені в Україні, не є ідеологічними, - зазначає політолог Микола Спірідонов. - Їх передвиборча програма часто є формальністю. Вони виступають відразу "за все хороше" і часто навіть без прив'язки до проблем конкретного регіону.

Винятків - одиниці, але вони все ж є. Наприклад, досить цікава передвиборча програма у чинного мера Києва Віталія Кличка.

Він позначив ключові проблеми міста (наприклад, транспортні. - Ред.) І обіцяв їх вирішити. Правда, трохи абстрактно, без вказівки конкретних механізмів.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Читайте також: Сергій Думчев з "РУХ ЗА РЕФОРМИ": На оренді землі Київ щорічно втрачає мільярд гривень

Досить цікава виборча програма у кандидата в мери Києва Сергія Думчева. Він пропонує радикально скоротити кількість чиновників і створити умови для розвитку бізнесу, вирішити проблему з наповненням столичного бюджету, прийняти Генеральний план Києва. Можливо, зі смисловим погляду, саме програма "Руху за реформи" є найбільш сильною. Через що рейтинг партії та її лідера зараз динамічно зростає, відзначають політичні експерти.