Генеральний прокурор Віктор Шокін у вівторок на зустрічі з послом США Джеффрі Пайєттом звернувся з проханням про допомогу до американських слідчих у справі проти колишніх прокурорів Володимира Шапакіна та Олександра Корнійця.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

Шокін запропонував залучити американських фахівців до вивчення, надання практичної допомоги та вироблення рекомендацій щодо розслідування кримінального провадження відносно Шапакіна і Корнійця.

Американський посол, у свою чергу, зазначив, що ця справа має розслідуватись без будь-яких зовнішніх тисків та впливів на хід слідства. Пайєтт додав, що воно має проходити у відповідності до принципів верховенства права і з забезпеченням максимальної незалежності співробітників, які ведуть дане розслідування.

Раніше заступник генпрокурора Віталій Касько заявив, що Головне слідче управлянн ГПУ покриває "діамантових прокурорів". Він додав, що слідчих, які затримували цих прокурорів, переслідують.

Популярні новини зараз
Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження
Показати ще

Читайте також: Колишнього "регіонала" Яценка помітили у ГПУ

Касько вважають представником "нової команди" у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 5 липня заступника прокурора Київської області Корнієця та першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакіна затримали під час спецоперації, яку проводила Служба безпеки України та ГПУ.

У них, під час обшуків, знайшли великі суми грошей, а також діаманти.