Російська Федерація регулярно не підпускає співробітників місії ОБСЄ до свого кордону та перешкоджає їх діяльності. Про це сказав генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ламберто Заньєр, пише "Комерсантъ".

"Ми регулярно не можемо потрапити на кордон з Російською Федерацією і продовжуємо стикатися з перешкодами при створенні нових баз для наших спостерігачів на сході України, щоб забезпечити моніторинг, необхідність в якому зросла в умовах режиму припинення вогню", - наголосив Заньєр.

За його словами, з 1 вересня угода про припинення вогню на Донбасі, в основному, дотримується і це викликає "обережний оптимізм".

Читайте також: Сили АТО завершили відведення 85-мм артилерії на Луганщині (фото)

"Я відчуваю обережний оптимізм. З 1 вересня угода про припинення вогню в значній мірі дотримується. Ми спостерігали обмежену кількість порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях — як, наприклад, на жаль, у минулі вихідні недалеко від аеропорту Донецька", - сказав Заньєр.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Він зазначив, що більшість з порушень пов'язана лише із застосуванням стрілецької зброї.

Нагадаємо, члени місії ОБСЄ не змогли встановити, звідки вівся обстріл околиць Донецька, внаслідок якого загорівся будинок і загинула одна людина.