Сторони конфлікту на сході України дотримуються режиму припинення вогню.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, виступаючи в понеділок на засіданні Парламентської асамблеї НАТО в норвезькому Ставангері, передає Інтерфакс-Україна.

"Нам необхідне мирне рішення конфлікту на сході України, засноване на переговорах. Я натхненний тим, що режим припинення вогню в цілому дотримується, що важке озброєння відводиться, і що вибори поза українським законодавством відкладені", - сказав Столтенберг.

Разом з тим, за його словами, "ситуація в Україні залишається крихкою".

Читайте також: Асамблея НАТО прийняла резолюцію по Україні попри критику німців

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково
Показати ще

Нагадаємо, 8 жовтня міністри оборони країн, що входять до НАТО, на засіданні в Брюсселі схвалили програму розширення і посилення сил швидкого реагування Альянсу.

Їх чисельність планується збільшити вдвічі - до 40 тисяч чоловік. Як зазначив тоді Столтенберг, це найбільше розширення колективної оборони країн НАТО з часів початку "холодної війни".