Печерський районний суд Києва арештував елітну моторну яхту Princess 72Y. Право власності на неї належить відомому олігарху Сергію Курченку, який входив до оточення Віктора Януковича.

Столичний суд ухвалив відповідне рішення 10 вересня цього року.

Його прийняли відповідно до клопотання зі сторони Генеральної прокуратури України в рамках розслідування справи про нанесення державі збитків на понад один мільярд гривень.

Державний фінансовий моніторинг України, відповідно до документу, отримав інформацію про елітне судно Курченка від латвійських колег. Вони знайшли угоду купівлі-продажу яхти між фірмою Finberg Limited, бенефіціарним власником її є ​​Курченко, і Mriya Marina Ltd.

Моторне судно виготовив суднобудівний завод Princess Yachts International. Він розташований у місті Плімуті Великобританії.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Виробник наголошує, що "інтер'єр каюти відрізняється шляхетністю за рахунок використання ретельно відібраних оздоблювальних матеріалів, деревини та шкіри".

Читайте також: Колишній власник "Металіста" порівняв Курченко з шимпанзе

У судових матеріалах зазначається, що за період 2009-2013 років Курченко заволодів майном Міністерства вугільної промисловості. Він отримав великі обсяги зрідженого газу.

Генпрокуратура вважає, що в результаті олігарх завдав державі збитків на понад один мільярд гривень.

Нагадаємо, раніше "ДНР" звинуватили олігарха Курченка в розкраданні грошей, які належать терористам.