Щоб судити президента Росії Володимира Путіна в українських та міжнародних судах, необхідно збирати базу доказів. Одних лише переконань для цього буде замало.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі радіо "Свобода".

Він не виключає, що ці докази будуть зібрані. Наразі вже є доказова база проти начальника Генштабу Збройних сил Росії Валерія Герасимова. Російський військовий керівник, на думку слідства, має пряме відношення до планування та ведення гібридної війни на території України.

Матіос наголосив, що у жодного зі співробітників відомства не тремтітиме рука ухвалити законне рішення проти них, але для цього мають бути відповідні процесуальні докази.

Читайте також: Малайзійський Boeing збили з підконтрольної сепаратистам території – Білий дім

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Військовий прокурор розповів, що російською армією керує начальник Генерального штабу і він обов'язково погоджував накази з найвищим керівництвом Росії.

"Але для суду доказ має мати форму доказу, а не мого особистого переконання", – зауважив Матіос.

Раніше Анатолій Матіос розповів, що його відомство звинувачує керівника Генштабу Росії Валерія Герасимова у розпалюванні військового конфлікту на Донбасі.