У Кремлі здивовані, що України планує отримати від Росії компенсації збитків через анексію Криму.

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає "Радіо Свобода".

"Крим – це територія Росії. Донбас – це територія України. При чому тут один трильйон, неясно?" – наголосив російський чиновник.

Цього питання, на його думку, "немає в юридичній площині".

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав, що українська сторона розпочала декілька судових справ проти Росії. Зокрема, в Європейському суді з прав людини є подання про російську анексію Криму.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Глава уряду розповів, що позов містить суму збитків від окупації і її загальна сума складає один трильйон гривень.

Читайте також: "Влада" анексованого Криму повертає витверезники

Прем'єр припускає, що через те, що російська агресія продовжується, фінальна цифра збитків, яку вимагають від Росії змінюватиметься. Остаточна сума, за його словами, оприлюднять вже на стадії розгляду справи в Європейському суді з прав людини.

Україна офіційно визначила дату початку тимчасової окупації Криму. Це 20 лютого минулого року. Країни Заходу підтримують Україну та не визнають російську анексію півострова. Росія заперечує окупацію Криму і називає це "відновленням історичної справедливості".