Вже традиційно, напередодні виборів у Києві знову піднімається питання про необхідність розробки нового Генерального плану розвитку міста. Це й не дивно, адже нинішній Генеральний план Києва, діючий до 2020 року, був прийнятий ще на початку двохтисячних років і, на думку експертів, не враховує сьогоднішні реалії, а багато закладених в ньому показників і прогнозів, не відповідають дійсності або безнадійно застаріли.

Генеральний план - це "дорожня карта" розвитку такого мегаполісу як Київ. Оскільки традиція київської влади - управляти Києвом як сільрадою, ТОВ "Кличко" прагне перетворити будь-які питання по Генплану в "міжсобойчик", щоб вирішувати всі питання з житлової та промислової забудови, будівництва мостів і розбивці парків і скверів обмеженим колом осіб у складі кума, брата і свата, - зазначає політичний консультант Сергій Слободчук. - Ми живемо в XXI столітті, щодня використовуємо нові технології, в Києві проживає і працює близько 5000000 чоловік, а план розвитку столиці розробляють тими ж методами, що і за Брежнєва.

Читайте також: Політолог: "Феномен Думчева" - це системна виборча кампанія партії "РУХ ЗА РЕФОРМИ"

Сьогодні в Києві проходять вибори мера столиці і Київради, тому логічно, що питання Генерального плану піднімають багато кандидатів у мери і політичні партії. 99% з них говорять про завдання по Генплану тільки на рівні гасел. Найбільш близько до питання розробки дієвого і сучасного Генплану підійшов тільки Сергій Думчев з партії "Рух за реформи". Його ідея створити Інтернет-портал (http://kievplan.com/) з інтерактивною картою і дати висловити свою думку активним городянам - це новий механізм, який дозволить киянам ставити завдання меру і Київраді, а значить, впливати на міську владу та її рішення , відзначає політолог.