США заявили, що в цілому, вибори в Україні пройшли в рамках демократичного процесу. В Америці сподіваються на проведення 15 листопада місцевих виборів у Маріуполі та інших населених пунктах, де вибори не відбулися. Про це сказано в повідомленні посольства США в Facebook з посиланням на заяву представника Державного департаменту США Джона Кірбі.

"Ми сподіваємося, що в Маріуполі та інших районах, де голосування не відбулося, громадяни зможуть реалізувати своє право 15 листопада", - сказано в заяві.

Штати також розраховують, що другий тур місцевих виборів, запланований на 15 листопада, пройде успішно.

Зазначається, що США вважають місцеві вибори в Україні важливим кроком на шляху проведення реформ по децентралізації влади.

Крім того, США сподіваються, що найближчим часом вимушені переселенці отримають можливість проголосувати відповідно до українського законодавства й стандартів Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як повідомлялося раніше, посол США Джеффрі Пайєтт вважає, що місцеві вибори 25 жовтня мають бути організовані на високому рівні, а також упевнений, що владі вдасться знайти ефективне рішення для проведення виборів у Маріуполі й Красноармійську Донецької області найближчим часом.

Тим часом, у КВУ вважають, що процес виборів у Маріуполі і Красноармійську краще перезавантажити від самого початку і провести в 2016 році.