Заміна членів Центральної виборчої комісії відбудеться протягом місяця. Про це після засідання коаліції у четвер в Києві заявив перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, передає Інтерфакс-Україна.

"Я не упевнений, що буде досить складна процедура з формування ЦВК, що це буде вирішено наступного тижня, але думаю, що за місяць це питання буде реально вирішено", - сказав він.

Він зазначив, що питання щодо заміни членів Центрвиборчкому назріло, "проте вирішувати це питання, коли, по суті, розпочався виборчий процес, було неправильно. Зараз виборчий процес завершиться, цей склад Центральної виборчої комісії закінчить виборчий процес, і далі ми підемо за процедурою призначення нового складу ЦВК".

Кононенко також додав, що, за словами представника президента у Раді Степана Кубіва, своїх кандидатів у члени ЦВК подали лише фракції "Батьківщини" і "Самопомочі".

Фракція БПП поки що з кандидатурами не визначилася.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Порошенко вас нагнув! - Парасюк влаштував скандал в ЦВК (відео)

"Ми будемо визначатися на фракції в понеділок і я думаю, що наступного тижня подамо свої кандидатури і тоді будемо діяти згідно з процедури - частина призначається президентом, частина голосується в парламенті. Думаю, що за місяць це питання вирішиться", - сказав він.

Зазначимо, мандат нинішньої ЦВК закінчився ще у 2014 році.