Печерський районний суд Києва відхилив клопотання прокуратури про продовження арешту для колишнього народного депутата від ВО "Свобода" Юрія Сиротюка, підозрюваного в організації масових заворушень під стінами Верховної Ради 31 серпня. Натомість було прийнято рішення про заміну запобіжного заходу до затриманого на домашній арешт. Про це повідомила "Свобода" у Twitter.

"Суддя відхилила в задоволенні клопотання прокурора про продовження тримання Сиротюка під вартою. Присудили домашній арешт (з 10 листопада)", - йдеться у повідомленні.

"З 10 листопада в Юрка - домашній арешт 20:00 до 7:00. Неймовірно!" - написала прес-секретар ВО "Свобода" Лариса Лавренчук.

Нагадаємо, "свободівця" підозрюють в організації масових заворушень під Верховною Радою 31 серпня. Тоді парламент підтримав у першому читанні проект змін до Конституції в частині децентралізації. Після цього під будівлею ВР почалися протистояння, в результаті яких постраждали більше 140 правоохоронців. Пізніше від поранень померли чотири бійці Нацгвардії.

Читайте також: З Єфремова зняли електронний браслет і готують покарання

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Через сутички під Радою міліція викликала на допит близько 30 осіб, серед яких голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, екс-нардеп, член "Свободи" Юрій Сиротюк, екс-міністр агрополітики, член партії Ігор Швайка та інші.

11 вересня Печерський суд заарештував Сиротюка на 2 місяці. Пізніше Апеляційний суд залишив це рішення без змін.