Народний депутат України від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул дав свідчення в Генеральній прокуратурі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Як свідок, я дав вичерпні відповіді по всіх справах. Я завжди був на боці закону. Викликали, значить, пішов", - зазначив нардеп.

Вілкул підкреслив, що якби чогось боявся, то б не балотувався на пост мера Дніпропетровська.

"Рік мої опоненти були у владі в Дніпропетровську і під мікроскопом вивчили всі мої підписи. І в цей час у мене не було депутатської недоторканності. Не було порушено жодної кримінальної справи", - написав він.

За словами Вілкула, коли його оберуть мером, то він здасть мандат народного депутата.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Інформацію про те, що його викликають до ГПУ Вілкул дізнався в понеділок, коли знаходився у Варшаві на зустрічі з Олександром Кваснєвським, екс-президентом Польщі. На зустрічі обговорювалися питання децентралізації та залучення інвестицій в Дніпропетровськ.

"Про повістку я дізнався через ЗМІ і відразу повернувся в Україну", - зазначив Вілкул.

Читайте також: Правоохоронці затримали Олену Лукаш - подробиці операції (відео)

Він підкреслив, що виклик в Генпрокуратуру розглядає як тиск влади на кандидата в мери Дніпропетровська напередодні виборів.

Нагадаємо, народного депутата України від "Опозиційного блоку" і олігарха Вадима Новинського допитали у Міністерстві внутрішніх справ. За словами самого нардепа, слідчі поводили себе з ним "коректно, професійно".