Сьогодні стало відомо, що СБУ затримала міністра юстиції часів Януковича Олену Лукаш. Представники ГПУ о 15:00 влаштували брифінг, на якому розповіли про подальшу долю скандального чиновника.

На засіданні присутні речник СБУ Олена Гітлянська та прокурор ГПУ Владислав Куценко.

Цікавий факт, що 12 листопада Лукаш виповнюється 39 років. Тож свій день народження вона може відсвяткувати у в'язниці.

Прокурори показали відео з затримання екс-міністра. Там вона зізналась, що їде давати показання добровільно, а правоохоронці не порушували її права. До речі, відео зроблене на Бессарабці біля бізнес-центру "Парус". Лукаш сидить в автомобілі, який стоїть на парковці біля тролейбусної зупинки.

Лукаш висунули звинувачення за фактом викрадання державних коштів у розмірі 2,5 млн гривень, за які мав відбутися фіктивний тендер для європейських реформ.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Також її звинувачують у створенні антиконституційних законів під час Майдану та публічних висловлюваннях з приводу тих подій.

Правоохоронці затримали міністра одразу після її повернення до України. У бігах вона перебувала після звинувачень від них.

Відомо, що для затримки чиновниці українські спецслужби задіяли контррозвідку.

Читайте також: СБУ затримала екс-міністра юстиції Олену Лукаш

У найближчий час прокурори мають офіційно повідомити про запобіжні заходи для Лукаш. Наразі вони відмовляються давати детальну інформацію та розголошувати секретну інформацію.