Депутати не змогли ухвалити законопроект про створення Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними корупційним шляхом.

За ухвалення документа в другому читанні та в цілому проголосували 199 депутатів при мінімально необхідних 226.

Після цього спікер Ради Володимир Гройсман тричі ставив питання про повернення до розгляду цього законопроекту, проте голосів "за" було недостатньо.

Створення Нацагентства по поверненню активів провалилося через поправки про управління ними, також народні обранці не дійшли згоди у питанні арешту рахунків. Про це в кулуарах Верховної Ради для телеканалу "112 Україна" розповів народний депутат Віктор Пинзеник.

"Передача управління - це можливість його продати, переробити, і уявіть собі ситуацію, коли у людини арештували майно, суд закінчився, він прийшов забрати квартиру, а її немає, тому що її продали. Це нонсенс, коли людину по суті визнають і карають за те, що суд нічого не довів і де навіть не було пред'явлено підозри", - розповів нардеп.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Другим дискусійним питанням став арешт рахунків, з яких автори закону "вирішили забирати кошти".

"Арешт рахунку - це заблокований рахунок. Наші "вундеркінди" виявили бажання забирати гроші з рахунків банків і переводити на рахунок національного агентства. І відсотки вже платити не власнику, а платити агентству, тому що це теж бізнес. І в цьому полягає основний конфлікт", - розповів він.

Читайте також: Рада підтримала створення Нацагентства з питань повернення активів

Сьогодні Рада розглядає пакет законів щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Нагадаємо, 8 жовтня депутати ухвалили за основу законопроект про створення Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними корупційним шляхом.