Канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосила, що підготовка до місцевих виборів на Донбасі розпочнеться після встановлення режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння з лінії зіткнення.

Про це вона сказала під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком сьогодні у Берліні, передає УНІАН.

"Ці вибори є частиною заходів, які були визначені у лютому 2015 року (у пакеті Мінських угод). Для реалізації нам звичайно необхідно, щоб було відведено зброю, в першу чергу важку. Часткова ця робота була виконана, але ми ще не отримали від місії спостерігачів ОБСЄ, що процес завершено", - наголосила Меркель.

Вона також підкреслила, що "власне тому, підготовка до виборів розпочнеться лише тоді, коли цей пункт буде виконано".

Прем'єр-міністр України Арсений Яценюк у свою чергу сказав, що місцеві вибори на Донбасі можна буде провести тільки після виконання Мінські домовленостей.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Він також підкреслив, що на данний момент "це єдина дорожна карта" на шляху мирного врегулювання питання.