Європейський союз готовий виділити 97 мільйонів євро Україні. Фінансування має підтримати впровадження процесів децентралізації. Виділені кошти направлять на підготовку кваліфікованих спеціалістів.

Про це повідомив єврокомісар з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханнес Хан на прес-конференції у Львові, передає прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Він розповів, що успіх запровадження децентралізації залежить від навчання посадовців, фінансових ресурсів, підзвітності та відповідальністі влади перед громадами.

Єврокомісар сподівається, що інвестиції у майбутньому дадуть відповідні результати.

Читайте також: Європейці дають Україні ще 4 мільйони євро на реформи

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

"Членами ЄС є 28 країн, але водночас у складі ЄС є 275 регіонів. Я можу чітко зазначити, що Європа є успішною саме завдяки ось цьому розмаїттю, силі та певних відмінностях між нашими регіонами", - сказав Хан.

Це, за його словами, і є причиною підтримки та активної допомоги у реформах децентралізації в Україні.

Єврокомісар додав, що висновки комісії Євросоюзу щодо запровадження безвізового режиму з Україною мають бути позитивними.