Один з лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв вважає, що Росія може оголосити екстреміськими і терористичними організаціями Меджліс та Курултай кримськотатарського народу.

Про це повідомляє "Інтерсакс-Україна".

Він зазначив, що Кремль повністю паралізував всі структури, які мають відношення до місцевого самоуправління кримських татар.

Джемілєв наголосив,що в даний час точаться розмови стосовно того, щоб найвищий представницький орган кримських татар Меджліс і Національний з'їзд Курултай "назвати за російськими шаблонами екстремістськими терористичними організаціями".

Лідер кримських татар наголосив, що в окупованому Криму, у випадку затвердження такого рішення, можуть початися масові репресії . Вони будуть спрямовані проти членів Меджлісу всіх рівнів.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Читайте також: Ми згодні частково відновити електропостачання у Крим - Джемілєв

"Це 33 члени Меджлісу і ще десь 2 300 членів місцевих регіональних меджлісів, а також членів ревізійної комісії тощо", - сказав він.

Люди на півострові, за його словами, готові до введення таких дій з боку російської влади. Він заявив, що частина України окупована і кожен з громадян має нести частину цього тягара.

Нагадаємо, так званий прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська заявила, що на території півострова немає офіційно зареєстрованих організацій із назвами "Меджліс", "Управління Меджлісу", "Меджліс кримсько-татарського народу".