Бізнесмен Дмитро Фірташ відклав повернення в Україну через протидію влади. Відповідну заяву бізнесмена оприлюднила Федерація роботодавців України.

Раніше повідомлялося, що Фірташ має намір приїхати в Україну 2 грудня для участі в з'їзді федерації роботодавців.

"Сьогоднішня українська влада зробила безпрецедентні кроки і зробила все, щоб зірвати мій приїзд в Україну і не дати можливість реалізовувати План модернізації України", - йдеться в заяві Фірташа.

"Я вважаю дії української влади щодо мене злочинними і розцінюю їх як політичне переслідування", - заявляє бізнесмен.

Бізнесмен по закінченню судового процесу з його екстрадиції в США заявив журналістам у Відні про наміри повернутися в Україну і, за його словами, очікував завершення всіх необхідних процедур.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Фірташ не був в Україні з весни минулого року. Останній рік він провів під слідством у Відні, де розглядалася його справа про можливість екстрадиції до США.

Нагадаємо, Фірташ був арештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити під заставу в 125 млн євро і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 року цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа.

Читайте також: Найкращий друг Порошенко Дмитро Фірташ повертається в Україну

В Україні Фірташа також чекають зустрічі з правоохоронними органами. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в кінці травня повідомив, що МВС направило йому повістку на допит і проведення слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem та розкрадання державного майна України. Наприкінці листопада Аваков також заявив, що Фірташ буде затриманий у разі свого повернення в Україну у зв'язку з відповідним зверненням Міністерства юстиції США.