Сьогодні засідання Верховної Ради було вирішальним для активістів Кривого Рогу.

Як повідомляє Громадське.ТВ, депутати не проголосували за призначення позачергових виборів мера міста 27 березня 2016 року.

Під час першого сигнального голосування лише 203 народних обранця виступили за проведення виборів, під час другого голосування на 13 більше. Проте це не допомогло і вибори не узгодили.

"Опозиційний блок", який найбільше виступав проти нових виборів, блокував голосування. Аргумент проти, що парламент не може звільняти вже обраних мерів.

Їх опоненти та однопартійці Юрія Мілобога з "Самопомочі" підкреслили, що цей закон не звільняє Юрія Вілкула, а пропонує нові вибори.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Депутати не лише відмовили активістам, які протягом трьох тижнів мітингували проти Вілкула, а й відмовились взяти до відома звіт тимчасової спеціальної комісії щодо фальсифікацій під час другого туру виборів у місті.

Читайте також: "Тітушки" у Кривому Розі мітингували "за спорт"

Нагадаємо, що активісти у Кривому Розі створили "Громадську варту" та виступають за перевибори.

15 листопада за Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, що на 700 голосів більше, ніж за Юрія Милобога.