Сьогодні Московський обласний суд виніс вирок громадянину України Валентину Виговському. Чоловіка звинуватили у шпигунстві та дали 11 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

32-річний киянин зник торік у вересні. Родичі кажуть, що він поїхав до Сімферополя. Там його зупинили представники місцевої "самооборони". Начебто, для перевірки документів. Коли побачили київську прописку, арештували. А за декілька місяців стало відомо, що він перебуває за ґратами у московській буцегарні Лєфортово.

Родичі кажуть, що Валентин не активіст та не журналіст, він звичайний житель Києва. Двічі рідні отримували від нього листи. З них дізналися, що син тривалий час провів в одиночній камері. Був впевнений, що його забули.

Читайте також: Московський суд дав українському пенсіонеру шість років за шпигунство

МЗС з приводу вироку виразило рішучий протест.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Це вже шостий безпідставний вирок так званого "російського правосуддя" щодо українських політичних в'язнів, побудований на основі надуманих матеріалів. Упродовж 15 місяців на українця здійснювали психологічний тиск, намагаючись одержати від нього потрібні слідству свідчення та визнання своєї провини. Вісім місяців до чоловіка не пускали консулів, а судові слухання проходили у закритому режимі", - кажуть у відомстві та вимагають негайно звільнити та повернути на батьківщину українця.